Presentació I Jornades Catalanes de Musicoteràpia

L'Associació ACAIM, va presentar a les I Jornades Catalanes de Musicoteràpia, els projectes que ha desenvolupat en IESde Catalunya aplicant la musicoteràpia com a eina de prevenció i d'intervenció, revent el reconeixement per la tasca realitzada.


Resum: L’objectiu d’aquests projectes d’intervenció que, des de l’IES Jaume Callís (Projecte Art Tik) i l’IES Verdaguer (Projecte Batuka Èxit), és millorar el rendiment general de l’alumnat, a través d’activitats musicals i musicoterapèutiques dirigides per professionals qualificats.

Aquests projectes es fonamenten en la pràctica de la musicoteràpia, que utilitza la música i/o els seus elements ( so, ritme, melodia i harmonia) amb la finalitat de facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió, organització i altres objectius rellevants, per tal de donar resposta a les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives.

1 comentari:

  1. Properament: "La Música potenciadora de la Comunicació en un nen amb espectre autista". Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores del Baix llobregat, 26 i 27 de Novembre 2009.

    ResponElimina